NFL onverbiddelijk streng voor racisme en homofobie

14/08/2014 - 08:11

De scheidsrechtersbond van de National Football League (NFL) heeft aangekondigd streng te zullen optreden tegen voetballers en coaches die racistische of homofobe uitspraken doen. Met Michael Sam heeft het Amerikaans football voor het eerst een professioneel actieve homoseksuele speler.

De NFL toonde alle spelers een video tijdens een van hun trainingen. "We willen duidelijk maken dat er een nultolerantie van kracht is voor onsportief gedrag, vooral als het om mondelinge verwijten gaat aan het adres van een tegenspeler", zegt Dean Blandino, ondervoorzitter van de NFL-scheidsrechtersbond.

"Als de zichtbaarste en invloedrijkste sportorganisatie hebben we de plicht om de standaard voor sportief hoog te houden. Het gebruik van grove, beledigende of bedreigende taal tegen tegenstanders, teamgenoten en scheidsrechters en NFL-personeel wordt als onsportief gedrag gezien. Hieronder vallen racistische verwijten en ook opmerkingen over de seksuele geaardheid en ander verbaal geweld."

Het beleid is voor spelers, coaches, andere begeleiders en ook scheidsrechters van toepassing. Overtreders zullen bestraft worden met een 15 yard penalty en eventueel ook een disciplinaire straf. De nieuwe regels gelden niet alleen op het veld maar ook in de kleedkamers, oefenterreinen en op reizen met de ploeg.

Vorige week maakte Michael Sam zijn debuut bij de St Louis Rams.

Bron: 

Gaylive.be, The Washington Post

Hier niet op klikken aub