FOTO | Ivan Denis wint zilver op BK handboogschieten

09/09/2012 - 19:50

Antwerpenaar Ivan Denis (21) heeft zilver behaald op het Belgisch Kampioenschap handboogschieten bij de senioren, de topcategorie. Hij verloor in de finale, in vier sets, van de veel meer ervaren Kurt De Backer.

Ivan speelde een thuismatch en dat zette extra druk op zijn schouders. Als Antwerpenaar was hij het gezicht van het BK dat werd gehouden aan de voet van Het Steen. Bovendien was zijn overste aanwezig om de medailles uit te reiken. Eerste soldaat Denis heeft een topsportstatuut bij Defensie.

Na de eerste frustratie kon Ivan een en ander al iets meer in perspectief plaatsen. "Ik had last van de schaduw, waardoor ik het doel niet perfect zag", vertelt Ivan na zijn eerste BK als senior. Hij laat het niet meteen merken, maar de competitiviteit - en dus teleurstelling - in hem kan hij niet helemaal verbergen.

Nu volgen alvast enkele weken vakantie. Hij vertrek met zijn vriend Bram Bierkens op reis en in november begint hij met de voorbereiding van het nieuwe seizoen, dat in april van start gaat. 2013 wordt een druk seizoen, met wedstrijden in binnen- en buitenland en zijn werk als ambassadeur van de World Outgames in Antwerpen.

Ivan kan al een mooi palmares voorleggen. Hij werd in 2010 en 2011 Belgisch kampioen bij de junioren en in 2009 was hij zelfs junior wereldkampioen. Dit jaar waren de Olympische Spelen te hoog gegrepen, maar hij wil absoluut naar Rio de Janeiro in 2016. "Handboogschieten is een sport waar atleten pieken op 'latere' leeftijd", legt Ivan uit. De seniorcategorie is voor schutters van 21 tot 40 jaar. "Ik zit dus nog niet aan het toppunt van mijn kunnen."

 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub