VIDEO | Recensie: 'The Dark Place' (Timo Descamps, Sean Paul Lockhart): detective met gays, drugs en wijn

14/06/2014 - 04:43
3

Zaterdagavond gaat 'The Dark Place' in wereldpremière tijdens QFEST, het holebifilmfestival van Baltimore. Zaterdagochtend Belgische tijd was er een beperkte online voorvertoning.

Keegan Dark (Blaise Embry) heeft de gave zich zijn leven in videografische details te herinneren. Keerzijde is dat hij niets vergeet. Na vele jaren zonder contact ontdekt Keegan dat zijn moeder Celeste (Shannon Day) hertrouwd is. Keegan en zijn vriendje krijgen onvoorzien een stief/schoonfamilie erbij. Maar de ontmoeting verloopt alles behalve vlot. Keegan heeft een 'donker' verleden. Hij heet dan ook Dark. En dan wordt Keegan beschuldigd van moord.

Timo Descamps speelt in 'The Dark Place' Wil Roelen, het Antwerps vriendje van Keegan. Sean Paul Lockhart, beter bekend onder zijn homopornonaam Brent Corrigan, is de schoonbroer, Jake Bishop.

Na 'Judas Kiss', het filmdebuut van Timo Descamps dat gemaakt werd door dezelfde ploeg rond J.T. Tepnapa en Carlos Pedraza, was een plots meesterwerk niet te verwachten. Toch is 'The Dark Place' geen slechte prent.

'The Dark Place' is een detectivefilm met een stukje sciencefiction onder de vorm van het videografisch geheugen van Keegan. Een ideetje uit de 'Sherlock'-reeks. De film komt eigenlijk vrij traag op gang. In de tweede helft wordt het best spannend en zoals bij elke detective wordt alles op het einde duidelijk met een snelle herhaling van de feiten. De plotwendingen zijn echter niet altijd even geloofwaardig en soms lachwekkend terwijl het niet de bedoeling is.

Embry en Lockhart spelen best wel oké. De rol van Timo Descamps is vrij beperkt. Zijn Engels is meer dan deftig. Geen storend 'Vlengels' en dat is weinigen gegeven.

'The Dark Place' is noch een meesterwerk, noch een monster van een film. Het is verfrissend om een film met homo's te zien waar homoseksualiteit een gegeven is en geen thema op zich. Onderhoudend.

'The Dark Place'
Van: J.T. Tepnapa, Carlos Pedraza, Jody Wheeler.
Met: Blaise Embry, Eduardo Rioseco, Shannon Day, Sean Paul Lockhart, Timo Descamps, Allison Lane.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub