Luc Acke- Kirtan wordt pop

05/04/2015 - 18:09
4

Voor de buitenwereld blijft Luc Acke alsnog vooral gekend als de echtgenoot van Peter Platel, met wie je in de huidige papieren versie van ZiZo een uitgebreid interview kan lezen.

Voor de gemiddelde Vlaamse yogi is Luc evenwel geen onbekende. In groot Antwerpen is hij gekend als de ‘liefste yogi van ‘t Stad’. Ik leerde hem kennen tijdens de ashtanga-yoga lessen van AntwerpYoga, die hij opluisterde met kirtan, muzikale mantra’s volgens het vraag-en-antwoordprincipe. Ondertussen heeft hij al de yogamat en het toneel mogen delen met andere gereputeerde namen in dit gebied, zoals Donna De Lory (jawel, die van Madonna), Dave Stringer en Spring Groove. Na twee mantra-albums, ‘Bolo’ en ‘Home’ , werd deze laatste ook bereid gevonden om niet alleen mee te spelen op zijn eerste pop-plaat, ‘Love’, maar ze ook mee te producen en te arrangeren.

Met het openingsnummer ‘Beautiful Mess’ wordt meteen de toon gezet. Dit is een album met melodieuze, akoestische pop met een positieve boodschap. Luc speelt met de conventies van de popmuziek en dat is een verademing. Het hoeft niet steeds strofe-refrein-strofe-refrein te zijn. Nummers als ‘Je rêve d’un jour’, ‘Sale e aceto’, ‘Die Sterne’ en ‘Ik blader door de wind’ zijn leuke vingeroefeningen die afklokken onder de minuut. Dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, bewijst ‘Anahata/Heart Sutra’, een als popsong vermomde mantra.

De rest zijn charmante popnummers zonder pretentie, die een ontwapenende naïviteit tentoonspreiden. ‘Leaves’ is het meest complexe nummer en meteen ook mijn favoriet, niet alleen van het album, maar van het moment.

‘Love’ is een prima visitekaartje voor het repertoire waar Luc momenteel mee toert. Op eenvoudige vraag treedt hij op in jouw yogaclub en zelfs in je huiskamer.

Alle info, zowel over de cd die in eigen beheer werd uitgegeven, als over de huiskamerconcerten vind je op zijn website www.lucacke.be. De muziek is ook te downloaden op iTunes en te streamen via Spotify.

Love, Luc Acke, eigen beheer, 2014
Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: