Poetin-aanklacht Vladi Bird van 'De Ideale Wereld' internethit

20/02/2014 - 10:21

Vladi Bird, een parodie op het immens populaire smartphonespelletje Flappy Bird en een aanklacht tegen de homofobe situatie in Rusland, is een internethit. Bedenker Bart Van Peer heeft alvast geen schrik van de echte Vladimir Poetin.

Het spelletje begon als grap tijdens het tv-programma 'De Ideale Wereld' op VIER. Omdat het door Reddit werd opgepikt, kreeg het spelletje internationale faam. Het spel is poepsimpel: laat de vogel (Flappy Bird) of Vladimir (Vladi Bird) zo lang mogelijk vliegen zonder obstakels te raken. In het geval van Poetin zijn dat harige mannenkonten.

Het spel oogt met opzet old school en daarom moest bedenker Bart Van Peer op zoek naar een ventje in kostuum - niet zo moeilijk - maar ook naar een mannenpoep. Dat vond hij door 'pixel man butt' te googlen, vertelt hij in Gazet van Antwerpen.

"Dat je met dit spelletje kan scoren, en dat misschien zelfs buiten de landsgrenzen, verwacht je wel een beetje vanwege het onderwerp: Poetins anti-homobeleid ligt ook elders in de wereld onder vuur. Maar dit? Nee, zoveel hits had ik absoluut niet verwacht", vertelt Van Peer. Hij voelt zich toch wel een beetje de held van de dag. Bang voor represailles is hij niet. Poetin heeft wel andere katten te geselen, redeneert hij.

Bron: 

HLN.be, Gazet van Antwerpen