Verenigde Naties

Vitit Muntarbhorn
Holebi's en transgenders worden al langer vervolgd in Egypte onder het mom van openbare zedenschennis. Het nieuwe wetsvoorstel wil de LGBT-gemeenschap nog meer onderdrukken in het land...
Vlag van de Verenigde Naties
De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties veroordeelt in een resolutie lidstaten die de doodstraf voorzien voor homoseks. Dertien lidstaten stemden tegen deze resolutie.
Vlag van Tunesië
Tunesië heeft aan de Verenigde Naties beloofd geen anale tests meer uit te voeren om te bepalen of iemand homoseksueel is.
Vlag van Finland
De Finse regering heeft beslist niet in te gaan op een aanbeveling van de Verenigde Naties om de Transgenderwet aan te passen.
Vlag van Finland
Finland gaat de wetgeving die transseksualiteit regelt herbekijken. Activisten hopen dat de sterilisatie-eis zal wegvallen.
Voor burgers is homoseks niet strafbaar in Zuid-Korea, maar voor militairen wel. Er lijkt nu de politieke wil te zijn om dit te veranderen.
Indonesië kreeg van de Verenigde Naties 75 aanbevelingen om de mensenrechten te verbeteren. Daarbij zaten opmerkingen over holebi's en transgenders. Maar Indonesië gaat ze verwerpen. ...

Pagina's

Hier niet op klikken aub