Tom De Cock schrijft boek over zijn adoptieprocedure

18/05/2013 - 11:59

MNM-presentator en gelegenheids-Eurovisiesongfestivalcommentator Tom De Cock (29) schrijft een boek over de adoptieprocedure waarin hij zit. Hij en zijn man zijn er al 42 maanden mee bezig.

"Volgend jaar breng ik een boek over adoptie uit. Het wordt een persoonlijk verhaal over hoe ik onze adoptieprocedure tot nu toe ervaren heb. Ik ben de negatieve sfeer rond adoptie beu. Dat ze je als kandidaat-adoptieouder binnenstebuiten keren, klopt, maar dat is terecht. Mijn man en ik zijn nu 42 maanden aan het wachten sinds ons eerste inschrijving. Ja, dat is een hele tijd, maar ons leven staat niet stil intussen. Bovendien zijn we er helemaal klaar voor als ons kindje er is", zegt Tom in De Standaard.

Als 17-jarige knaap schreef hij al de fictiethriller 'De openbaring'. Hij beloofde toen een nieuw boek, maar daar kwam niets van in huis. Een foute boodschap van een 17-jarige die alles te leren had, vertelt hij nu.

Hoewel hij naast André Vermeulen - ook homo -  het Songfestival mag voorzien van commentaar, ziet hij zichzelf niet als eurosongnicht. Zijn man is daar veel meer mee bezig, ook professioneel. Hij werkt achter de schermen bij de VRT. Tom gaat zelden uit in de gay scene en heeft ook veel heterovrienden. Op de radio zegt hij zo goed als nooit dat hij homo is, maar zal wel bijvoorbeeld vertellen dat zijn man de vuilnis moest buitenzetten.

Bron: 

De Standaard

Hier niet op klikken aub