UPDATE | Handboogschutter Ivan Denis zet sportcarrière voor onbepaalde tijd stop

08/08/2013 - 07:38

Ivan Denis (22) zet zijn topsportcarrière als handboogschutter voor onbepaalde tijd stop. Dat heeft hij aangekondigd tijdens het 'archery' van de worldOutgames.

"Bedankt iedereen voor de steun en support van de voorbije jaren", schrijft hij op Facebook. "Want tijdens mijn laatste wedstrijd op de worldOutgames 2013 Antwerpen heb ik mijn pauze aangekondigd voor onbepaalde duur van mijn sportieve carrière!"

Ivan maakte die mededeling ook publiek na de wedstrijd woensdagavond, waar hij brons haalde. De jongeman had die wedstrijd trouwens zelf georganiseerd, van het zoeken naar een geschikte locatie tot en met de puntentelling. Hoewel hij begreep dat het publiek meer had verwacht, toonde hij zich tevreden om zijn bronzen medaille, die hij als een mooie (voorlopige?) afsluiter beschouwt van zijn sportcarrière.

Ivan heeft het lastig om zich nog te motiveren om op hoog niveau te trainen en te sporten. De laatste tijd bouwde hij samen met zijn vriend Bram Bierkens ook nevenactiviteiten uit zoals de organisatie van Mister Gay Vlaanderen.

Donderdagavond, tijdens de openingsreceptie van Antwerp Pride, vertelde hij aan ZiZo dat hij zijn sport nochtans niet beu is, maar wel het gedoe errond. Aangezien handboogschieten ook op middelbare leeftijd nog op hoog niveau kan - hij verwees naar een lesbische atlete die 42 jaar was toen ze voor het eerst deelnam aan de Olympische Spelen - sluit hij een terugkeer naar zijn sport niet uit. Maar voorlopig is het genoeg geweest: "Ik heb elf jaar, de helft van mijn leven, voor mijn sport geleefd, nu is het tijd voor iets anders". Eerst zal er even niet gesport worden, want Bram en hij zijn aan een ontspannende vakantie toe na de drukte van de voorbije weken. Nadien wil Ivan andere talenten ontplooien. Zo heeft hij de smaak van evenementen organiseren te pakken gekregen, is hij geïnteresseerd in coaching, in voeding en dan vooral dieetleer, in communicatie, ... Ook een terugkeer naar de schoolbanken behoort tot de mogelijkheden. Zijn besluit is dus ingegeven vanuit een positieve keuze om lichaam en geest in balans te houden.

Ivan begon op zijn 11de met handboogschieten, eerder toevallig. In 2009 werd hij wereldkampioen bij de juniores. In 2012 werd hij vicekampioen van België. Sinds 2008 is hij topsportsoldaat bij Defensie. Hij kwam op jonge leeftijd publiekelijk uit de kast en is ambassadeur voor de Outgames van Antwerpen. Zijn droom was deelname aan de Olympische Spelen. Die droom gaat even in de schuif, maar het is duidelijk dat deze welbespraakte en getalenteerde gast nog van zich zal laten horen.

Bron: 

Gaylive, Facebook, Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub