VIDEO | 'Le Maillot de Bain' wint Holebikort

01/11/2013 - 01:28

De Franse kortiflm 'Le Maillot de Bain' van Mathilde Bayle heeft Holebikort gewonnen, de filmprijs voor kortfilms die op de openingsavond van het Holebifilmfestival Vlaams-Brabant wordt uitgereikt. De film won uit 61 inzendingen.

De filmjury onder het voorzitterschap van Truus Druyts had vijf kortfilms geselecteerd uit alle inzendingen. Dat leverde een aantal opmerkelijke afvallers op. Zo konden een inzending van Anthony Schatteman, die vorig jaar won, en van Kai Stänicke, vorig jaar tweede, niet rekenen op een plaats bij de laatste vijf. De geslecteerde kortfilms waren:
- 'Andamio' van Juanma Carrillo uit Spanje.
- 'Ce n'est pas un film de cow-boys' van Benjamin Parent uit Frankrijk
- 'Le Maillot de Bain' van Mathilde Bayle uit Frankrijk
- 'Now You Know' van Maxim Cirlan uit Griekenland
- 'Taboulé' van Richard Garcia uit Spanje

De film van Bayle over een jongen die in de wolken is over de vader van een meisje dat hij leert kennen op de camping, kon rekenen op de meeste stemmen van het publiek en won. 'Ce n'est pas un film de cow-boys', een humoristische film over Franse jongeren die in een schooltoilet vertellen over de film 'Brokeback Mountain', won de twee prijs en ontving 500 EUR. 'Taboulé' eindigde derde en ontving 300 EUR prijsgeld. Het was de kortste film van de vijf en gaat over een koppel waarbij één van de partner zijn PIN-code niet wilt toevertrouwen aan zijn vriend wat leidt tot een gesprek over cijfers en liefde.

De opening van het filmfestival werd van muziek voorzien door zangeres Marjan Debaene. De geldschieters van het filmfestival mochten het opnemen in een quiz waarbij ze vragen over holebi's en transgenders verzonnen voor elkaar. Tom Kolenberg van de Provincie Vlaams-Brabant en Leuvens schepen van Gelijke Kansen Denise Vandevoort bleken daarbij aan elkaar gewaagd en strandden op een ex aequo.

Het 13de Holebifilmfestival Vlaams-Brabant, het grootste holebifilmfestival in België, vindt plaats van 6 tot 22 november. Het biedt een rijk programma met filmvoorstellingen, dans en toneel.

Le Maillot de Bain (The Swimming Trunks) de Mathilde Bayle (2013) from Les Films du Cygne on Vimeo.

Created with Admarket's flickrSLiDR.

Je kunt dit foto-album ook bekijken via deze link.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub